روش های تعمیر گوشی آب خورده + نکات
“وای، گوشی ام افتاد تو آب!” این جمله ای است که خیلی از ما حداقل یک بار در زندگی شنیده ایم. این اتفاق میتواند بسیار استرس زا باشد، چون گوشی های هوشمند جزو مهمی از زندگی روزمره ما شدند. اما جای نگرانی نیست، خوشبختانه، روش ها و تکنیک هایی برای تعمیر گوشی آب خورده وجود دارد. از اقدامات اولیه ای که خودتان میتوانید انجام دهید تا مراجعه به یک تعمیرکار حرفه ای، همه این ها را در این مقاله بررسی خواهیم کرد.
پیشنهادی: قاب گوشی سامسونگ
چه گوشی هایی ضد آب هستند؟
تا حالا به عبارت IP68 یا IP57 که روی مشخصات گوشی های هوشمند قید شدند، توجه کرده اید؟ این اعداد و حروف رازهایی را درباره میزان مقاومت گوشی در برابر آب و گرد و غبار فاش میکنند. بیایید با هم این رمز و راز را کشف کنیم.IP یعنی چه؟ مخفف عبارت Ingress Protection است که به معنای حفاظت در برابر ورود اجسام خارجی است. این استاندارد بین المللی میزان مقاومت یک دستگاه الکترونیکی مثل گوشی، تبلت یا ساعت هوشمند در برابر نفوذ آب و گرد و غبار را مشخص میکند. بعد از IP دو عدد می آید.
-عدد اول نشان میدهد که دستگاه تا چه حد در برابر ورود اجسام جامد مثل گرد و غبار مقاوم است. هرچه این عدد بزرگ تر باشد (حداکثر عدد 6)، دستگاه در برابر ورود گرد و غبار مقاوم تر است.
– عدد دوم هم نشان میدهد که دستگاه تا چه حد در برابر نفوذ آب مقاوم است تا عدد 8 دردسترس است
IP68 یکی از بالاترین استانداردهای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار است. یعنی دستگاه کاملاً در برابر گرد و غبار مقاوم است و میتواند در عمق مشخصی از آب به مدت زمان خاصی دوام بیاورد. IP67 هم مقاومت بسیار خوبی در برابر آب و گرد و غبار دارد، اما مسلماً به اندازه IP68 نیست.
توجه داشته باشید که اگر گوشی شما گواهی IP داشته باشد، شرکت سازنده معمولاً تعمیر گوشی آب خورده را تحت پوشش گارانتی قرار نمیدهد. از گوشی هایی که IP بالایی دارند و جزو گوشی های ضد آب محسوب میشوند شامل:
سامسونگ سری S | ) S24 پایه، پلاس، اولترا) S23 (پایه، پلاس، اولترا) S22 (پایه، پلاس، اولترا) S21 FE S23 FE S21 |
سامسونگ سری A | A73 A55 A54 A53 A34 A35 |
آیفون | آیفون 13 mini آیفون 12 mini آیفون XS Max آیفون XS آیفون 15 آیفون 14 آیفون 13 آیفون 12 آیفون 11 |
اگر داخل گوشی آب رفت چیکار کنیم؟
پیشنهادی: قاب گوشی شیائومی
1. اولین و مهم ترین کار برای تعمیر گوشی آب خورده این است که گوشی را بلافاصله از آب خارج کنید. هرچه سریع تر این کار را انجام دهید، احتمال آسیب دیدن قطعات داخلی کمتر میشود.
2. پس از خارج کردن گوشی از آب، آن را خاموش کنید و باتری آن را در بیاورید. روشن ماندن گوشی میتواند باعث اتصال کوتاه و آسیب بیشتر به قطعات داخلی شود.
3. اکثر شماره های مهم و ضروری معمولاً روی سیم کارت ذخیره میشوند. اگر سیم کارت آسیب ببیند، ممکن است این اطلاعات هم از دست برود. قبل از تعمیر گوشی آب خورده ، حتماً سیم کارت را خارج کنید.
4. با استفاده از یک دستمال کاغذی نرم یا پارچه میکروفیبر، آب روی سطح گوشی را خشک کنید. مراقب باشید که به صفحه نمایش فشار زیادی وارد نکنید.
5. از یک وسیله مکنده مانند جاروبرقی (بدون استفاده از برس) برای مکش آب از درگاه های مختلف گوشی استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا آب باقیمانده در داخل گوشی را خارج کنید.
6. بهترین کار این است که به گوشی اجازه دهید به مدت 24 تا 48 ساعت در یک مکان گرم و خشک به طور طبیعی خشک شود. استفاده از سشوار، حرارت مستقیم یا قرار دادن گوشی در معرض نور خورشید برای تعمیر گوشی آب خورده خودداری کنید، چون این کار بدتر به قطعات داخلی آسیب میرساند.
7. پس از گذشت زمان کافی، گوشی را روشن کرده و عملکرد آن را بررسی کنید. اگر گوشی به درستی کار کرد، خوشبختانه از آسیب جدی در امان مانده است. با این حال، ممکن است بعد از چند روز یا چند هفته مشکلات دیگری ظاهر شوند و لازم باشد کارهای دیگری برای تعمیر گوشی آب خورده اقدام کنید.
9. اگر گوشی شما پس از انجام مراحل فوق همچنان به درستی کار نمیکند، بهتر است برای تعمیر گوشی آب خورده، آن را به یک متخصص ماهر نشان دهید. فرد میتواند گوشی شما را بررسی کرده و در صورت نیاز، قطعات آسیب دیده را تعویض کند.
روش های خارج کردن آب از گوشی
یکی از اولین سوالاتی که پس از این گوشی را از آب بیرون میاریم، این است که چگونه گوشی را خشک کنم؟ در این بخش از مقاله، به شما آموزش میدهیم که با چه روشی میتوانید گوشی خیس شده را خشک کنید.
برای مطالعه: تنظیمات دوربین آیفون 13
-ظرف برنج برای گوشی:
یکی از روش های قدیمی و پرطرفدار برای خشک کردن و تعمیر گوشی آب خورده، قرار دادن آن در داخل یک ظرف پر از برنج است. برنج رطوبت رو خیلی خوب جذب میکند. گوشی را در یک ظرف بزرگ پر از برنج بذارید و روی آن را بپوشانید. اجازه بدهید گوشی به مدت 24 ساعت اونجا بماند. بعد از این مدت، گوشی رو از برنج بیرون بیارید و چک کنید.
-سیلیکا ژل
سیلیکا ژل ماده ای هست که رطوبت رو خیلی سریع تر از برنج جذب میکند. اگه به سیلیکا ژل دسترسی دارید، میتوانید به جای برنج از اون استفاده کنید. کیسه های کوچک سیلیکا ژل را کنار گوشی بذارید تا رطوبت را جذب کنند.
– گرمای ملایم
گرمای ملایم هم میتواند به خشک شدن و تعیر گوشی آب خورده کمک کند. گوشی را به مدت 1 الی دو روز در یک جای گرم و خشک مثل کابینت بالای آبگرمکن یا کشو بذارید. اما حواس تان باشد که گوشی را در معرض حرارت مستقیم قرار ندهید.
-الکل خالص
اگر روش های قبلی جواب نداد، میتوانید از الکل خالص استفاده کنید. البته این روش رو به عنوان آخرین گزینه در نظر بگیرید. گوشی را به مدت کوتاهی توی الکل خالص فرو ببرید و بعد آن را بیرون بیارید و اجازه بدهید الکل تبخیر بشود.
نکات تعمیر گوشی آب خورده
وقتی گوشی مان در آب می افتد، اولین واکنش ما این است که هر کاری که از دستمان برمی آید، انجام دهیم تا از خراب شدن گوشی جلوگیری کنیم. اما عجله کردن و انجام کارهای اشتباه ممکن است به گوشی آسیب بیشتری برساند. پس بیایید با هم چند نکته مهم را بررسی کنیم تا بتوانیم گوشی را نجات دهیم:
1. فشار ندادن حوله یا هیچ جسم دیگری را داخل پورت شارژ
زمانی که گوشی شما در آب قرار گرفته است، سعی نکنید هیچ چیزی را به داخل پورت شارژ آن فشار دهید. این کار ممکن است باعث آسیب بیشتر به گوشی شود و مسیر خروج آب را مسدود کند. بهتر است تا گوشی کاملاً خشک شود، صبر کنید و هیچ چیزی را به داخل آن وارد نکنید.
2. فشار ندادن کلید یا دکمه های روی گوشی
گاهی اوقات، واکنش اولیه ما این است که سعی کنیم با فشار دادن کلیدها یا دکمه های گوشی، آب را خارج کنیم. اما این کار نه تنها باعث خارج شدن آب نمیشود، بلکه ممکن است به قطعات داخلی گوشی نیز آسیب برساند. بنابراین، بهتر است هیچ گونه دخالتی در تعمیر گوشی آب خورده نداشته باشید تا زمانی که آن کاملاً خشک شود.
3. تکان ندادن گوشی
وقتی گوشی در آب قرار گرفته، تکان دادن یا ضربه زدن به آن میتواند باعث نفوذ بیشتر آب به داخل قطعات شود. این کار نه تنها مشکل را حل نمیکند، بلکه ممکن است به سیستم داخلی گوشی آسیب جدی وارد کند. بنابراین، برای تعمیر گوشی آب خورده ضربه نزنید و آن را تکان ندهید.
4. نگرفتن گوشی آب خورده جلوی پنکه
اگرچه گرما میتواند به خشک شدن گوشی کمک کند، اما قرار دادن آن جلوی پنکه برای تعمیر گوشی آب خورده کاری اشتباهی است. چون باد زیاد ممکن است باعث تخریب برخی اجزای حساس گوشی شود. به جای این کار، بهتر است گوشی را در یک محیط خشک و گرم قرار دهید تا به آرامی خشک شود.
5. شارژ نکردن گوشی
شارژ کردن گوشی آب خورده، یکی از آن کارهای اشتباهی است که اکثر کاربران انجام میدهند. تا زمانی که گوشی تان کاملاً خشک نشده، به هیچ وجه آن را به شارژر نزنید، چه بی سیم و چه با سیم.
جمع بندی
اگرچه افتادن گوشی در آب میتواند تجربه ناخوشایندی باشد، اما با انجام اقدامات سریع و صحیح مثل خاموش کردن گوشی، درآوردن باتری و سیم کارت، خشک کردن آن با حوله، ممکن است بتوانید از آسیب جدی به گوشی جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که هرچه زودتر برای تعمیر گوشی آب خورده اقدام کنید، شانس نجات گوشی تان بیشتر خواهد بود.
- admindigi
- مرداد 25, 1403
- 37 بازدید